torsdag 5 juli 2012

Vänsterpartiets dag i Almedalen

Det var en fantastisk Vänsterpartidag i Almedalen igår. Från klockan elva var det intressanta föreläsningar i tältet bland annat om vård utan vinster, jämställd ekonomi, bostäder och kultur. Samtidigt var Jonas Sjöstedt runt och deltog i 17 intervjuer. Jag lyckades se tre av dem och han var lugn, tydlig och mycket duktig men jag förstår inte hur han orkade!

Väl dags för den stora finalen på vår dag så hade vi till skillnad mot de andra partierna ett långt kulturinslag. Moderaterna hade inspelad musik och hoppsasteg av Mufare! Första talare var Ung Vänsters ordförande Stefan Lindborg som talade med mycket glöd om sin generations otrygga arbetsförhållande. Därefter gjorde Ulla Andersson en strålande insats om ekonomi, sist men inte minst var det då Jonas Sjöstedt som höll ett långt härligt tal.

Jag blev jättepeppad och så stolt över att vara vänsterpartist! Då blir man så trött när man läser medias bild av det. Nu talade Jonas lugnt då han i varje intervju fått till sig att han verkar aggressiv när han talar passionerat. Då beskylls han för att vara utan entusiasm! Till skillnad mot de tidigare partiledarna fick alla talare men särskilt Jonas många spontana applåder och reaktioner på sitt tal. Då beskrivs det som pliktskyldig publik! Hur vi än gör sitter ändan bak helt enkelt.

 Jag skulle vilja ge en stor eloge till mina partikamrater på riksnivå och särskilt Ulla och Jonas som efter ha deltagit i så många seminarier, debatter och intervjuer, som sällan är särskilt välvilliga, orkade hålla entusiasmerande tal som gav oss andra styrka, hopp och nya tankar inför vårt fortsatta politiska arbete i vardagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar