torsdag 19 augusti 2010

Barometerns valundersökning!

Det var ingen rolig läsning men man kan fråga sig om den är så representativ. Av de 2500 tillfrågade är 2000 från Kalmar och Oskarshamn och vårt län är så mycket större. Enligt denna undersökning får det röd-gröna blocket 47,8 % och de borgerliga 46,1%. Att Centern tappar var tredje väljare är inte så konstigt tycker jag, särskilt inte efter att ha hört utfrågningen av Maud på radion igår! Partiet har helt glömt bort landsbygden, är långt ifrån ett grönt alternativ med sin satsning på kärnkraft och vill dessutom sälja ut våra gemensamma tillgångar, Vattenkraft. Ingen själ kvar där! Men det som verkligen är skrämmande är att SD får 4,4 %! Det tyder bara på ett misslyckande hos alla partier som är representerade nu. Det känns oerhört sorgligt att man ska behöva diskutera människors lika värde med samma rättigheter år 2010!
Upp till kamp mot trångsynthet för demokrati och solidaritet!

4 kommentarer:

 1. Partiet [...] är långt ifrån ett grönt alternativ med sin satsning på kärnkraft

  Med tanke på att svensk kärnkraft - i ett livscykelperspektiv - har minst mängd utsläpp per producerad kWh så kan man snarare fråga sig varför sossarna så väldigt gärna vill stänga ned den, eftersom vad du än ersätter den med så kommer det att leda till mer utsläpp.

  SvaraRadera
 2. Man får inte glömma framställningen och hur lång tid efter som det är skadligt!!

  SvaraRadera
 3. Man får inte glömma framställningen och hur lång tid efter som det är skadligt!!

  Det var därför jag skrev "i ett livscykelperspektiv".

  Sett till bara produktionen så vinner vindkraften, vattenkraften och solkraften hands down vad gäller låga mängder utsläpp. Men i ett livscykelperspektiv, d.v.s. från projektstart till att marken är återställd, från gruva till slutförvar, så vinner kärnkraften delad förstaplats med vattenkraft.

  Här är siffrorna på det hela för svensk energiproduktion. Bläddra till sida 22.

  SvaraRadera
 4. Sorry, fel av mig... sett till bara drift så vinner sol, vind, kärnkraft och biobränslen rätt stort över vattenkraften, åtminstone vad gäller koldioxiden.

  Det är när bygg & riv tas med i räkningen som biobränslen, vind och sol rasar i rankingen.

  SvaraRadera