måndag 19 maj 2014

Nya metoder

Förra veckan hade jag möjlighet att vara med i arbetet på avdelning fyra på vuxenpsykiatrin i söder. Det är fjärde gången under denna mandat period och det är fantastiskt att se hur våra medarbetare ständigt jobbar med förbättringar för patienterna. 

Dagen började som vanligt med en avrapportering från nattpersonalen och en genomgång av alla patienter. Efter frukosten var det dags för lite morgongympa där vi fick sträcka på oss till skön musik. Ett nytt grepp som alla verkar mycket nöjda med. Två andra positiva nyheter har tillkommit. En är måltidsvärden som ger en mycket god service till alla och ser till att var och en får just det hen tycker om. En annan är omvårdnadssamtal med varje patient som ansvariga medarbetare, max tre, har varje onsdag. Där är patienten i centrum och berättar vad som fungerar bra eller dåligt i vården, vad hen vill göra för att må bättre till exempel mer träning eller mer samtal. De samtal jag var med på kändes väldigt bra och positivt trots den svåra situation som patienten har. 

Efter denna givande förmiddag hade jag chansen att luncha med några läkare på länssjukhuset som hade mycket intressant att berätta hur de upplever vården och styret. Riktigt roligt var det att höra dem säga att de skulle rösta på Vänsterpartiet då vi är det enda partiet som är emot vinster i välfärden, vilket de ansåg vara ett oheligt sätt att handskas med våra skattemedel och ger helt fel fokus i vården.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar