lördag 3 maj 2014

Valupptakt,första maj och kulturkonferens

Tiden flyger iväg och dagarna fylls av spännande aktiviteter och tid för attblogga försvinner. 

Valupptakten som vi i landstingsmajoriteten hade på Biostaden var riktigt peppande och våra nya namn på landstingslistorna fick en möjlighet att få se hur roligt och bra vi arbetar. En del av våra satsningarsom vi har med i våra riktlinjer berättade vi om och jaghade glädjen att få presentera landstingets satsning på kultur genom att vara med i Kalmar kommuns uppbyggnad av ett kulturcentrum där vår fantastiska länsteater ska få vara en del av. 

Första maj var helt fantastisk! Ett långt tåg, bra tal, svängig musik och politisk teater, vad mer kan man begära?? Underbart att följa alla demonstartioner på alla olika medier där detvartydligtatt Vänsterpartiet  hade mobiliserat flest. 

Nu är jag på en mycketgivande kulturkonferens i Malmö med bästa partiet och kulturens absolut första försvarare för det är visom ser kulturen som en samhällskraft. Vi driver enprocentmålet av statsbudgeten och att kultur ska vara lagstadgat liksom alla andra nödvändiga delar av samhällsservice. 

Roligt att kulturutövare från hela landet pratar sig varma för vårt konstmuseum http://www.kalmarkonstmuseum.se/ och för Byteatern http://byteatern.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar