torsdag 13 januari 2011

Veckans kunskap, artikel och groda

Veckans kunskap fick jag i Nässjö igår. Det var ett uppstart för ett Regionalt CancerCentra i den Sydöstra sjukvårdsregionen. Det är nödvändigt att vi har en strategi för bästa möjliga vård och samlar ihop all kompetens. En föreläsare uttryckte hela tiden hur viktigt det är med ständiga förbättringsarbeten som utgår från patienterna . Det kändes som det är precis den vägen som vi i den rödgröna landstingsmajoriteten har valt.

Veckans artikel berättar om den nybildade föreningen Socialistiska läkare, som vill bekämpa ojämlik hälsa, privatiseringar och vårdval som ofta missgynnar fattigare områden i samhället. Denna förening grundades av Gunnar Inghe, Sveriges första professor i socialmedicin och en av medgrundarna till RFSU

Veckans groda stod KD för. Inte nog med att det är tillräckligt tragisk att en av landstingets patienter drabbats av en olycka som naturligtvis alla inblandade beklagar djupt. Nu blev sjukhuschef och läkare även tvungna att försvara och förklara fakta i media för ett landstingsråd! Att Gudrun Brunegård försöker ta politiska poänger på denna sorgerliga händelse är fruktansvärt osmakligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar