onsdag 28 mars 2012

Det krävs en grundkurs i jämställdhet

Några reflektioner efter styrelsemötet idag är att borgarna inte har mycket att komma med när de ena stunden talar om att hålla i ekonomin och i nästa andetag att vi borde spendera mer. Det är precis lika trovärdigt som vad som "får" ta lång tid eller inte som jag skrev om igår.

 En annan trist reflektion är att vi fortfarande har mycket lång väg att gå bara för att kunna diskutera jämställdhet utan att människor ska känna sig personligt påhoppade. Fast ärligt talat räcker det för vissa att veta att man tycker att jämställdhet är viktigt för att de, i vad man än säger eller skriver, ska känna sig påhoppade. Sorgligt! Men när man möter välutbildade personer som uttrycker att samhället är jämställt och att det bara är gnälliga kvinnor som känner sig åsidosatta som driver den frågan, då vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. Eller de som påstår att det inte går att klaga på att det inte är jämställd bemanning för det är flest kvinnor! Är det ingen som vet vad jämställdhet står för?

 Ropen skalla, kurs i jämställdhet åt alla!

2 kommentarer:

  1. Jo, jämställdhet vet vi nog var det innebär.
    Däremot skall man inte blanda ihop det med feminism.
    Det är det som blir fel.

    SvaraRadera
  2. Jämställdhet betyder jämlikhet mellan könen, feminism betyder en politisk rörelse som arbetar för att nå en ekonomisk, social och politisk jämlikhet mellan könen. Vad är det som blir fel? Linda

    SvaraRadera