torsdag 15 april 2010

Centerns trovärdighet

Den ena efter den tredje centerpartisten gör bort sig men vår lokala Patric Petterson, numera Vadman, har väl ändå tagit pris i att göra en pudel. I båda lokaltidningarn går han ut och anklagar lärarna för att 46% av eleverna i årskurs 8 inte når målen. Lärarna är för hårda anser han. Dessutom har han mage att säga att G inte är bra nog för då ligger man nära ett IG. Så dessa elever som faktiskt har klarat målen ska inte heller få vara nöjda över sig själva. Och de stackare som inte har nått målen får läsa i tidningen att den dag de väl skulle nå ett G så är ju det nästa lika dåligt, ett VG är det enda som gäller!

Hur kan Patric vara ordförande i BUN? Vilka insikter har han i en lärares arbete? Jag inser plötsligt med stor kraft varför jag kände mig så frustrerad när jag jobbade som lärare. Det fanns och finns varken kunskap eller stöd att få hos den politiska ledningen. Istället låter de gärna ge sken av att lärarna saknar både kunskap och förmåga att jobba tillräckligt hårt.

Nu har man även kunnat läsa om att den ena skolan efter den andra i Mönsterås kommun har blivit anmäld till skolverket. Kanske är det dags för det stora centerpartiet att verkligen se de brister som finns och vad orsakerna är, istället för att skylla på personalen som gör allt för att ge sina elever största möjliga lärdom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar