söndag 5 september 2010

Poesi, raggmunk och politik

Idag fick JP och jag ett varmt välkomnande på Ankaret i Västervik. RSMH stod för dagens mat som var raggmunk och fläsk, Sten Lander för gitarrspel och sång och Susanne med denna vackra och sorgliga dikt:

SOLDATEN
Det hände uti världen
en gosse stolt och käck,
i livet styrde färden
till plats med sorg och skräck.
Han tänkte uti stunden
att lämna denna plats
till uti gröna lunden
med sjö och glad seglats.
Där solen sken på himlen
och jorden den var grön.
Där solskensbarnen lekte
och modershand dem smekte.
Men fylld av skräck och fasa var platsen där han var.
En kula sårat bröstet och döende han var.
För varför finns väl kriget för gossen stolt och käck?
Nu livet har försvunnit och borta är hans skräck.

Därefter gick diskussionerna varma om kriget i Afghanistan och hur mycket sämre det har blivit för många med den borgerliga regeringen. Handikappsstödet har sänkts, smärtlindrande tabletter har höjts och sjukförsäkringen har tagits bort för många. Hur kan KD kalla sig för ett mänskligt parti?? Det är de små och svaga som har fått betala jobbskatteavdraget och skattesänkningarna för de rika! Ropen skalla, röd-grön regering åt alla!!

1 kommentar:

  1. Mums vad gott det var med raggmunk och fläsk. Jag var nästan mätt tills idag, men bara nästan. Det är en fin dikt och krig är aldrig rätt. Tänk om alla pengar som går till krigsindustrin istället gick till att bejaka livet och inte till att förgöra det på ett så sofistikerat sätt som möjligt.Satsa pengar på mänsklighetens bästa och ge de som vill kriga knölpåkar och må de slå ihjäl varandra./JP

    SvaraRadera