torsdag 2 september 2010

RUT debatten går varm

Det var värst vad mitt förra inlägg retade upp. De borgerliga har inte fört debatten seriöst för de fortsätter att påtvinga oss åsikten om att vi inte vill ha några som arbetar som städare/städerskor!! Alla jobb är bra och dem vill vi ha! Men alla arbeten ska inte skattefinansieras!! Absolut inga sådan arbeten som utförs framförallt i hushåll som har höga inkomster. De har råd att betala vad det kostar!! Tänk alla ensamstående föräldrar som är beroende av sin bil för att ta sig till jobbet, de skulle vilja ha en skattefinansierad bilmekaniker!

För borgare är det okej att andra mödrar får lämna sina barn för att städa så att de välbärgade kan vara med sina barn! För borgarna är det okej att de sjuka och arbetslösa får betala för att vi som jobbar ska få ännu mer i lön! Det är inte okej för oss vänsterpartister!! Vi som har ska dela med oss till dem som inte har och vi ska INTE utnyttja dem eller sko oss på deras bekostnad. Det är en tydlig skillnad mellan ett högersamhälle och ett vänstersamhälle!

7 kommentarer:

 1. Jag håller fullständigt med.Den giriga klassen vill bara ha mer och mer. I sin jakt efter konsumtion orkar de inte ens tork upp sin egen skit eller ta hand om sin egen avkomma.För rättvisans skull måste väl avdragen gälla även som i ditt exempel och inte bara att torka skit i de rikas hem. Men som vanligt var det väl den berömda Egon Blåegoisten som tänkte ut ett fantastiskt sätt att få göra sådant som är trevligt och utvecklande som att spela golf. Så kan DE andra stackarna torka bort det som luktar och ser illa ut och som med ett trollslag får den rike hemmet hundra procent representabelt till halva kostnaden.Det borde väl bli en subvention på 150% eller?Mowgli

  SvaraRadera
 2. Vem är det som är girig, är det inte i själva verket städerskorna som åker till Sverige för att tjäna mer pengar?

  Vad sägs om de många svenska sjuksköterskor som åker till norge för att jobba och lämnar familjen hemma, vem gråter för dem? Ja inte ni i vänsterpartiet i varje fall

  Kamma er.

  SvaraRadera
 3. "Absolut inga sådan arbeten som utförs framförallt i hushåll som har höga inkomster. De har råd att betala vad det kostar!!" Jag ganska höga inkomster men jag har inte råd om jag inte får göra RUT-avdrag.

  Rent ideologiskt är jag emot RUT-avdraget, men då det i praktiken genererar mer skattepengar än det kostar samtidigt som svarta jobb ersätts av vita ger jag efter.

  Om man verkligen menar att man är solidarisk så är det väl bättre att kvinnor och män kommer hit och arbetar än stannar kvar och är fattiga? Det är deras val och de vet så klart vad som är bäst för dem.

  SvaraRadera
 4. Som vanligt fattar inte vänstern skillnad på skatte-_sänkning_ (tex i form av avdrag) och bidrag. RUT är en riktad skattesänkning, ingen "finansiering". Staten "förlorar" inga pengar på RUT - det går plus!

  SvaraRadera
 5. Man är inte girig om man vill överleva i en orättvis värld! Solidaritet är när man delar rättvist på kakan inte bara äter upp den och lämnar smulorna! De fattiga har inga valmöjligheter, de måste överleva. Riktade skattesänkningar ska gå till dem som verkligen behöver det och då menar jag dem som har det sämst i vårt samhälle, de sjuka, de arbetslösa, de som känner och lever i ett utanförskap! Hur egoistiska får vi som redan har det så bra bli innan folk reagerar????

  SvaraRadera
 6. Drar inte dessa kvinnor helt enkelt slutsatsen att det är bättre att arbeta i Sverige än att gå arbetslösa i sitt eget hemland? Ställer de inte det negativa i att under en period vara ifrån sina barn, mot det positiva i att kunna ge dem en drägligare ekonomisk tillvaro?

  Jag ser i vilket fall inte hur det skulle hjälpa dem att skrota RUT-avdraget, som bevisligen skapat vita jobb inom den branschen.
  Eller är det kvinnornas löner du reagerar på?
  Skulle de bli bättre om man fick betala mer skatt för deras tjänter, menar du?

  Till sist pratar du om att riktade skatter endast ska användas för de svagaste, vilket är en fin tanke, men den stora skillnaden är att sådana skattelättnader är en ren utgift eftersom de inte drar in något. I fallet med RUT drar faktiskt in pengar som annars skulle stannat i den ondskefulle borgarens ficka, eller svart hamnat i någon annans.

  SvaraRadera
 7. Skit samma jag fakturera och betalar svart (lite svart lite vitt). Det är jag som tjäna ruter av rut. kunden tjänar och staten tjänar lite grand, men sånt är livet. Svenne är blåögat he he Den rike vinner alltid och så jalle. den fattige måste stanna fattig, bra för måste finnas en blandning. Några rika och mera fattiga som behöver ha mera pengar. Livet är inte rättvist och måste stanna så för jag tjäna mest så, bra va./Lexus LS

  SvaraRadera