onsdag 1 september 2010

Skäms alla RUTförespråkare!

Tänk att borgarna driver RUT in absurdum och fortsätter att hävda att vänstern vill göra massa kvinnor arbetslösa. Vi vill att skattepengar ska gå till sjukvård, skola, omsorg och andra nödvändiga tjänster. Om jag vill få mitt hus städat får jag betala vad det kostar. Ska vi förhindra alla typer av svartarbete genom att skattefinansiera dem? Det kommer att bli dyrt!! Utan att skämmas använder sig vissa av svart och vit städhjälp utan åtskillning och helt utan solidaritet med dem som utför det. Uppdrag granskning visar hur många av de som städar och underlättar för svenska välbärgade familjer kommer ifrån Lettland. Dessa kvinnor har fått ge upp sina egna barn, familjer och karriärer pga av krisen och hinner inte hälsa på sina barn mer än ett par gånger per år!

Är det ett sånt samhälle vi vill ha? Euro-orphans har blivit ett begrepp och det är vi i den rika delen som fortsätter att utnyttja de fattiga. Dessa barn får betala ett högt pris för att de rika ska få det städat och det är verkligen ingenting som vi ska vara med och skattefinansiera!! Att höra på dessa borgarfamiljer som tycker att de gör dessa kvinnor en tjänst får mig att kräkas!

17 kommentarer:

 1. Det är klart att det är hemskt på många håll i världen, inte minst för många i Baltikum. Men detta är väl inte RUT-avdragets fel?

  Det är ju ingen som tvingar någon att åka till Sverige och arbeta här. Orsaken till att många östeuropéer kommer hit är ju för att de inte får något jobb i hemlandet. De lettiska kvinnorna skulle kanske inte ha någon inkomst alls om de inte flyttade dit där jobb finns. Det hade definitivt inte varit bättre för deras barn.

  Det går att dra sådana här resonemang kring alla som jobbar utomlands. Det är ett helvete för många papperslösa, lagliga arbetsmigranter, bärplockare osv. Men en skillnad är ju faktiskt att de som arbetar inom RUT-sektorn faktiskt har riktiga lagliga jobb.

  SvaraRadera
 2. Nej usch.. sparka ut dessa lettiska kvinnor som snor våra skattepengar! Att de inte får något jobb i sitt hemland är inte vårt problem!

  SvaraRadera
 3. Man behöver INTE använda sig av arbetskraft från utlandet det finns jättemånga duktiga svenska städare..... som har etablerade städbolag. Men vill man skylla allt på RUT-avdraget så kan man med lågt IQ bara tro att alla som städar kommer från Baltikum för inte är det väl möjligt att en svenne tar ett städjobb!!!

  SvaraRadera
 4. Helst skulle man förbjuda arbetskraftsinvandring så att inga familjer behöver splittras. Faktum är att livegenskap är bäst. Vissa länder är stora och det är långt mellan städerna. Om folk få resa hur de vill kanske familjer splittras. Gamla står ensamma på sin ålderdom.

  Odalbonde, bliv vid din gjord.

  SvaraRadera
 5. Det här måste ha varit ett av de underligaste TV-program som sänts...På chatsidan efter programmet säger reportrarna att de lettiska städerskorna tycker att städjobben de fått pga RUT avdraget är deras räddning. Ändå förmedlar programmet sådanna känslor att alla bloggare tycks ta det som visas som ett skäl till att denna räddning måste stoppas.

  SvaraRadera
 6. Det vore väldigt intressant med lite motargument, men även med ett namn på Anonym (som jag för övrigt håller med till fullo).

  SvaraRadera
 7. Att städhjälpen skulle vara skattefinansierad är ju en sanning med modification. För varje krona som betalas ut i rut-avdrag så får staten in 1:50 kr.

  Och som andra har påpekat så är det väl bättre dom får jobb här så att deras familj får det bättre än att dom hade gått arbetslösa i hemlandet.

  Om man ser till macro-ekonomi (vilket vänster inte är så bra på) så kommer hemlandets tillväxt att öka när pengarna skickas hem och spenderas där vilket är bra för det fattigare landet.

  Kommentera gärna på detta.

  SvaraRadera
 8. Rut-avdraget infördes väl för att skapa jobb i Sverige? Då är det fel att subventionen används till att anställa utländsk arbetskraft, till sämre villkor dessutom!

  Nu blev en del svenskar uppsagda från sina jobb istället när en massa oseriösa "RUT-företag" poppade upp. Var finns då "vinsten" med RUT som det var tänkt, fast alliansen tänkte väl som vanligt inte före i detta heller?

  Dom som vill ha hjälp med rut-jobb får gärna anlita utländsk arbetskraft, men då får dom betala det själv helt och hållet och absolut inte med svenska skattemedel!

  SvaraRadera
 9. När extremvänster byggfacket stod och skrek "Go Home" till Pappan till denna Lettiska familj vars mamma nu under pistolhot från moderater städar hos dem samma, så var ju det bara bra. Balter som tar våra jobb och kvinnor, nej ut med packet och in med riktiga svenska ungdomar i städbranchen istället!

  Är du SD:are eller vänsterpartist??
  Solitariteten har inga gränser. Om letterna inte har möjligheten att bygga upp sitt land så är det solidariskt av oss andra att hjälpa till. Att få arbetslösa till arbeten. Att ge dem lön och försäkringar, sjukpenning och pension. Ge dem möjlighet att klaga om det är något fel på arbetsplatsen. Ge dem en möjlighet. Det tragiska är att kvinnan i filmen inte kunde ta med sina barn till Sverige undertiden hon arbetar. Det hade nog fungerat om det hade funnits billiga bostäder, men det får inte byggas pga det "solidariska" byggfacket vars medlemmar tjänar mer än 35.000:-/mån.

  /D

  SvaraRadera
 10. Vad tror Vänsterparti"rebellen" att misären i baltikum beror på då? Läs din egen ideologis historia!

  SvaraRadera
 11. men för -n hur många svenskar jobbar inte i Norge och Danmark osv... som får lämna sina barn här hemma hos släkt o vänner mammor o pappor

  SvaraRadera
 12. En väsntermänniskas tunnelseende gör att hon inte ser att Lita från Lettland kan tjäna pengar och försörja sina barn, låta dem gå i skolan och annat. Hennes alternativ utan RUT är att prostituera sig i Liepaja. Och kanske börja sälja sina barn - när man är hungrig finns ingen lag.

  En vänstermänniska brys sig inte om verkligheten utan lever i sin egen säkra PK-utopi.
  Men det gör inte Lita från Lettland och hon skulle bli rasande på vem som talar i hennes namn - utan tillstånd och som dessutom tar bort hennes enda inkomst.

  Skäms Fleetwood - skäms tiofalt!

  SvaraRadera
 13. Jag tycker att du generaliserar när du nedsättande kallar familjer som nyttjar RUT för "borgarfamiljer".
  Den typen av generaliserande av folkgrupper hör mer hemma hos SD..

  För övrigt är inte RUT-avdraget till för att försörja Lettiska medborgare utan för att skapa jobb i Sverige. Att så sker tyder på andra fel

  SvaraRadera
 14. Suck för svensk naivitet. Ta bort RUT, så att kvinnorna istället får prostituera sig för brödfödan i närheten av sina barn! Det är som när folk manar till bojkott av företag som använder barnarbetare i fattiga länder och tror att bara företagen går i konkurs så får barnen springa tillbaks till skolan... Nej, vill man göra något för att utjämna orättvisorna i världen handlar det om större insatser. Som att t.ex. inte acceptera att utländsk arbetskraft får sämre avtal i Sverige för att någon korkad EU-direktiv säger att det ska vara så. Vi kan inte både ha billiga varor till vårt förfogande och samtidigt värna om människorna som förser oss med dessa under urusla villkor. Kräv rättvisemärkning på allt, från kaffe till städ- och byggtjänster, så kan vi få till stånd riktiga förändringar. Men vi måste vara beredda att betala för rättvisan.

  SvaraRadera
 15. Man får ju inte glömma att det var era kompisar som skapade helvetet i Lettland. Det finns en plats i centrala Riga man kan besöka där KGB torterade (och avrättade) gravida kvinnor. Där har ni kommunister något att kräkas åt.

  SvaraRadera
 16. Hmm jag tänker inte bemöta all skit, jag säger inte att Pinochet, Stroessner och alla andra högerdiktatorer är borgarnas kompisar, även om de alla kallar sig liberaler, det är tecken på dåligt omdöme och oförmåga att debattera sakfrågor! Att vi ger folk från andra länder jobb är inte problemet utan att de får 10 000 i månaden som de ska klara av att leva på i Sverige och försörja sin familj i hemlandet på! Att de inte får semester så att de kan träffa sina barn mer än en eller två gånger per år, bara för att den svenska familjen inta kan vara utan städning, det är fel och orättvist. Under sådana villkor jobbar inte vi svenskar utomlands!

  SvaraRadera
 17. Och du Anonym som tycker att jag ska skämmas. Jag har varit i Liepaja många gånger alltid bott hos vänner i den svåra verkligheten, känner många letter och vill du diskutera på allvar vad som är bäst för dem så gör jag gärna det, men börja du med att våga säga vem du är!!!!

  SvaraRadera