onsdag 19 juni 2013

Små kultursteg varje dag

Små steg varje dag är en bra strategi inte bara i landstinget och vården. Det är också det sättet vi har försökt att jobba i kulturberedningen. Sakta men säkert för vi upp kulturen på regionförbundets dagordning, väcker de förtroendevaldas intresse och försöker sprida alla fantastiska kulturaktiviteter som utförs i vår region.

Nu är det tredje styrelsemötet för regionförbundet som har kulturinslag. Inte så att vi får höra musik eller ta del av tavlor eller teater utan en möjlighet för våra kulturutövare att presentera något som de själva väljer, för alla i styrelsen. Idag är det dags för länsmusiken som ska presentera CamerataNordicas medverkan vid BBC Proms i London, dvs världens största musikfestival som äger rum i den 31 augusti. Det är en stor ära för oss att vår länsmusik får vara med där!

Det är viktigt att alla kommunrepresentanter som styrelsen består av, förutom oss från landstinget, får ta del av all kultur som utförs i länet. Det är även nödvändigt att de vet att om inte alla kommuner ger möjligheter och resurser till det lokala kulturlivet så kommer länsinstitutionerna inte kunna bedriva kultur i hela länet vilket är ett av de viktigaste målen iKulturplanen. Utan arrangörsföreningar, lokala scener och tillgängliga skolor faller möjligheterna att kunne ge kultur till alla, särskilt barn och unga, i hela länet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar