lördag 5 april 2014

Manifestation i Berga

Idag höll Ung Vänster i en manifestation mot rasism pga det som hände förra lördagen som jag skrivit om tidigare. Jag fick äran att hålla ett tal tillsammans med Ssu, Bertil Dahl och Grön Ungdom.  Det här sa jag:

Min mormor var finsk rom, min farfar var ryss, mina barn är till hälften nicaraguaner och min man är arab och så ser familjebilden ut för många i Sverige. Ju fler kulturer vi kommer ifrån ju mer kreativa kan vi bli tillsammans. Det har inte minst ungdomarna och ledarna inom Ung Aktiv visat.

Ett mångkulturellt samhälle är ett samhälle där alla får rum och trivs och det är det samhället som vi ska ha.
 Ett samhälle där vi alla har rätt att känna oss trygga.
Ett samhälle där ingen av oss ska behöva känna den rädslan som alla vi som var här förra lördagen kände. Där ingen av oss ska behöva vara orolig över att bli nedslagen eller hotad.

Vi har hört om flera nazistattacker i Sverige. Ja just det nazistattacker! I vårt land! I vårt demokratiska, trygga och lugna Sverige!
Hur är det möjligt?
Hur är det möjligt att någon som kastar en tårta i ansiktet på företrädaren för ett rasistisk parti får en fängelsedom när en man som skriker nazistiska fraser och hotar barn och unga med ett gigantiskt basebollträ och sätter skräck i en hel stadsdel släpps fri?!
Hur är det möjligt att han anses mindre farlig än en som kastar en tårta?

Det är mer än dags för en nolltolerans mot all sorts rasism på alla fronter och att vi precis som idag fortsätter står enade mot all främlingsfientlighet, rasism och nazism. Tillsammans kan vi förändra och förbättra!

1 kommentar:

 1. Har du hållit dej till sanningen nu lina? Var det inte några andra brott som var inbakade i
  Straffet? Som tex olovliga körningar , var det så då tycker jag att du ska upplysa folk om det, eller hur linda.tårt kvinnan utsatte väl vanliga mäniskor fö stor fara när hon körde utan körkort kanske drogpåverkad för hon hade ju sådana problem oxå.
  En sak som du ska vara fullt medveten om så är det att inte Sverige är demokratiskt
  Det har jag lärt mej vid det här laget så länge vänstervåldet styr om folk ska våga säga nåt eller inte
  Vad tycker du linda är det demokrati att hota eller använda våld mot tex sverigedemokrater
  Själv kan jag säga att jag hatar våld och hot i alla dess former.

  I min värld tycker jag att man ska hålla sej till sanningen när man ska föra fram sitt budskap och inte undanhålla viktig info för att det ska passa sin egen agenda.
  Pelle

  SvaraRadera