onsdag 9 april 2014

Rädsla har inget med politiska poänger att göra!

Trist nog har jag fått flera påhopp sedan mitt tal på manifestationen mot rasism iBerga i lördags. De har kommit ifrån rasister och det är väl bara att vänta sig. De ska tycka tvärtemot! Men att bli ifrågasatt på det sätt som Alexander Louhichi gör i sin debattartikel i dagens Barometer känns väldigt konstigt.

 Han förringar den rädsla som alla vi som var med förrförra lördagen kände och  förminskar den utsatta situationen med vardagsrasism och hot som många av våra invandrarungdomar faktiskt blir utsatta för. Och vad spelar det för roll om det är en kriminell,en missbrukare, en politiker eller en präst som uttalar rasistiska och nazistiska tillmälen? De är rasistiska vem som än säger det!

Att hävda att manifestationen genomfördes för att ta politiska poäng känns oerhört långsökt. Det var Ung Vänster som stod som ansvariga men även SSU och Grön Ungdom deltog och det var politikens sätt att visa att det finns många krafter mot de rasist- och naziströrelser som visat sig tydligare och oftare i vårt land. Det var också ett sätt att visa vårt stöd till Ung aktiv och alla ungdomar som faktiskt skrämts bort av händelsen.

 Jag vet att jag och min familj inte är de enda som har varit rädda utan vi är flera och att då få kastat i ansiktet att det handlar om politiska poänger får mig verkligen att fundera över vad Alexander är ute efter. Alla har inte den fantastiska kunskapen som han som kunde se
" att det handlade om en tyngre missbrukare som ville visa en ståndpunkt gentemot en eller flera individer som fanns på plats i Berga, helt enkelt en kriminell uppgörelse." Jag såg bara en enorm man med ett gigantiskt basebollträ som skrek rasistiska och nazistiska hot. För mig och många med mig var det en rasistattack! Jag skrev om händelsen direkt på min blogg och det handlade bara om en sak, rädsla! Sedan handlade det om att komma ur rädslan och att vi tillsammans måste visa att vi inte tolererar att bli skrämda och att vi inte vill ha några rasister på våra gator!

Politiska poänger får Alexander själv stå för!

4 kommentarer:

 1. Idag när jag skulle parkera min bil på biltema i Linköping så så jag att det var en invandrare som hade parkerat på handikapprutan .Jag tänkte inte säga något först eftersom han var invandrare, dom brukar enligt min erfarenhet vara väldigt aggresiva, men jag tänkte att om jag vänligt påpekar att det inte är ok att stå på en sådan plats så kanske han förstår vad jag menar.
  Detta skulle jag inte gjort han vart vansinnig, han skrek det har du inte med att göra svennejävel samtidigt som han kom imot mig hotfullt med knytnävarna i högsta hugg och sa att han skulle döda mig.
  Jag sprang in på biltema och han tog mitt bilnummer, och nu ikväll ringer telefonen men den som ringer säger inget, så nu vet jag vad hot och våld vill säga.Nu är jag livrädd för att han ska hitta hem till mig med sina vänner och ge sig på mig

  Att han skrek svennejävel är han rasist då linda?
  Pelle

  SvaraRadera
 2. Självklart har han begått fel! Inga hot och inget våld ska tolereras vem det än kommer ifrån. Det var en som talade på manifestationen i Berga som tog upp just det, att det gäller åt alla håll men det är ju inte så att vi svenskar utsätts för samma konstanta utsatthet just för att vi är svenskar, varken i Sverige eller något annat land. Men vi ska aldrig vika undan gentemot någon person som hotar var hen än kommer ifrån!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men är han rasist när han skrek svennejävel, linda
   Telefonen fortsätter att ring , skrämmande jag kommer aldrig att tillrättavisa en invandrare mer, jag vågar inte helt enkelt.

   Radera
 3. "och inte heller att det ska ha varit en attack med rasistiska förtecken. I stället säger polisen i ett pressmeddelande att det ska ha varit en uppgörelse mellan kriminella där det finns en bakomliggande historia.

  Det ska därför inte existera någon hotbild mot de ungdomar som befann sig på platsen, enligt polisen. "

  SvaraRadera