tisdag 21 augusti 2012

Kul i Kalmar

Det har varit full rulle på stan hela helgen och det var häftigt att få vara med om. Inte för att jag är särskilt sportintresserad men det var svårt att inte dras med, inte minst när vi alla stod och hejade in sista triathlontävlaren Ove till målet! Det är roligt att det händer saker i och för Kalmar. Och det gör det!

Regionförbundet har nu invigt det Shanghaikontor som vi delar med Kronoberg och Linnéuniversitetet och fler än fyrtio företag varav de flesta från Kalmar län har visat intresse för att etablera sig i Kina. Kul!

Konstmuseet fortsätter att ta helt nya internationella grepp och ska nu jobba med hyresgäster i Oxhagen. Ett spännande och djärvt sätt att nå fler!

Här i mitt hood, Berga, kommer numera ett rullande infocenter som ska ge vägledning inom jobb och studier varje torsdag. Bra initiativ!

Ja, det finns en hel del positivt som händer och i landstinget fortsätter vi nu med de viktiga kommundialogerna för att förbättra samverkan utifrån medborgarnas perspektiv, vi ska ta en cancerstrategi och få ihop en plan och budget för nästa år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar