fredag 25 oktober 2013

Dansen i Sydost

 Kronoberg ,Blekinge och Kalmar län har en danskonsulent tillsammans som jobbar för dansen som konstart och för att bredda intresset. Hon jobbar i alla 25 kommuner i de tre länen. I vårt län är det Vimmerby som satsar mest på dans och man funderar på att få till en dansutbildning tex på folkhögskolan. Utmaningarna för våra folkhögskolor tar aldrig slut.

Bland annat genomför danskonsulenten fortbildningar och inspirationsdagar för lärare, har dansmatte, dans för funktionshindrade och Pröva På praktik som är tre veckors sommarjobb som dansare. Tillsammans med Skapande Skola dansas det massor av streetdance. Över fyratusen skolelever i enbart Kalmar kommun har engagerats och på sommaren har man Sveriges enda streetdanceläger som hålls i Mörbylånga. 

Internationelladansdagen firas i hela världen och även här samlades massor av ungdomar från hela länet på Kalmar teater. Nu ska även riksfinalen i Skapa Dans förläggas här nere men i Karlskrona. Tyvärr är det bara Vimmerby i vårt län som har ställt upp med sju team, så nu gäller det att hålla tummarna! Tyvärr finns det inte en enda dansscen i hela Sydost det innebär att man måste hyra in all teknik vilket gör det väldigt dyrt.

Det känns riktigt rätt att vi ökade anslagen för danskonsulenten men nu får vi hoppas på att även Kronoberg och Blekinge gör detsamma så att det finns möjlighet att anställa en till.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar