lördag 25 februari 2012

Läsvärt

I gårdagens Barometer fanns det två saker som jag tyckte var extra läsvärda. Först var det artikeln om Monica Bengtsson (KD) som nu slutar som politiker. Hon sätter fingret på flera saker som jag, som är relativt ny som heltidspolitiker, har reagerat på. Skönt att Monica berättar det som vi alla vet att Vänsterpartiets starke man i Kalmar Kommun, Bertil Dahl, är den som alltid kämpat emot härskarteknik och maktmissbruk. Det är nödvändigt för demokratins skull att vi som har makt är ödmjuka, lyssnande och reflekterar ofta över hur vi beter oss gentemot våra kamrater och våra motståndare. Annars kommer vi enbart ha yrkespolitiker i medelåldern för vi kommer inte att få med unga och engagerade fritidspolitiker.

Den andra mycket läsvärda artikeln var den som Elin Ruth Sigvardsson har skrivit på Kultur och Nöjessidorna. Hon jobbar i USA där hennes arbetsdag är lång, slitsam och med minimal ersättning. Låg lön, ingen sjukförsäkring, ingen semester och inga rättigheter. Klagar hon blir hon utbytt. Det är precis dit det känns som vi är på väg i Sverige. När borgarna skrotar a-kassa, sjukförsäkring och tvingar sjuka och pensionärer att jobba. Elin skriver om Sverige:

"Jag älskar hur tidigare generationer byggt upp vårt samhälle, och förstått vikten av socialism och demokrati. Och då menar jag inte att man ska ligga på sofflocket och håva in a-kassa, jag menar inte att man ska ha rätt att vara lat. Jag menar bara att ALLA SKA HA EN CHANS TILL ETT HYFSAT LIV, VETTIG TILLVARO, OCH EN GRUNDLÄGGANDE TRYGGHET."

Det är dessa rättigheter vi slåss för!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar