tisdag 7 februari 2012

Män gillar inte att smörja in sig

För att nå jämställd vård måste vi ha könsuppdelad statistik, men ska det leda till något måste den även analyseras. Är det skillnader som beror på kön så krävs det handling. På en av våra hudkliniker visade statistiken att det var flest män som fick den dyraste medicinen och när de gick till botten för att hitta orsaken var det att män inte använder salva i samma utsträckning som kvinnor. Männen ansåg det svårt att smörja in sig och tröttnade fort på salvan då det inte gav resultat tillräckligt snabbt, så då krävde de något effektivare. Kvinnorna däremot smörjde noga med salvan hela den rekomenderade tiden och kunde därmed se tydliga förbättringar. Nu ska kliniken ta reda på om det ser ut på samma sätt på fler kliniker, för att sedan se hur de själva eller tillsammans med andra kan komma tillrätta med problemet.

Ett bra jämställdhetsarbete som fler skulle ta del av!

2 kommentarer:

 1. Hej Linda!
  Jag träffade dig en gång i Hultsfred i samband med "kultur & hälsa" och har sedan dess stött på dig och ditt namn regelbundet.
  Jag har en nära vän som är på krigsstigen när det gäller svensk sjukvård.
  Läs hennes fantastiska blogg om sin situation och försök förstå hur hon ska reda ut detta!
  Hon är en fantastisk människa som brinner för läraryrket, sina medmänniskor och samhället.

  http://tuzzangoessmartshopping.blogspot.com/

  Från att ha varit en smartshoppingblogg, köttar hon nu sönder och samman allt som har med försäkringskassor och sjukvård att göra!
  Kör på!
  MVH Emmy*

  SvaraRadera
 2. Jaa jag tillhör könet han och smörjer in mig regelbundet. Dessa män missar kanske en del. En tablett har säkert sin tjusning med sitt quickfix utan kladd.Huden får ju faktiskt beröring också när den blir insmord och den delen går kanske förlorad. Själen mår bra av att bli berörd genom huden, oavsett av vem. Tankarna världen, ja det vi ser runt omkring oss blir mjukare på något sätt, och efter en tid kanhända upptäcks ny delar av en själv, som annars förblivit oupptäckta med bara en quickfix. Det är så mycket vi inte vet förrän vi själva tar reda på det, och det enklaste är ju att börja närmast/Lexus LS

  SvaraRadera