tisdag 6 november 2012

Kulturen som motor för engagemang och samhällets utveckling

Regionförbundets kulturberedning bjuder in till tankesmedja med kulturdebatt och kulturmingel.

Tid och plats
Lördagen den 10 november 2012, Forum i Oskarshamn-

Program

09.30 Samling med kaffe

10.00 Välkommen och inledning

”Meditation och inspiration för fria tankar”

Geza Polónyi, fiol, och Lamine Cissokho, kora, bjuder på musikens ordlösa magi

10.15 Kulturdebatt

Starka samarbeten mellan kulturen och näringslivet skapar en bra grogrund för en dynamisk innovationskraft i länet. Här ska finnas goda och långsiktiga förutsättningar för entreprenörskap inom kulturella och kreativa näringar som kan öka affärsidéer och företagande. Grunden ligger i länets kulturarv som vi ska ta använda och ta tillvara och dess värden för ett hållbart samhälle.
Kalmar län ska präglas av mångfald. Här ska vi kunna delta i, uppleva och utöva kultur på lika villkor. Vi ska skapa ett starkt kulturliv, både inom och mellan kulturområden och från det lokala till det gränsöverskridande internationella . Kulturen ska ökad demokratin, länsinvånarnas personliga utveckling och sammanlänka folkgrupper och individer och Kalmar län med andra regioner.

I panelen medverkar representanter för kulturinstitutioner, det fria kulturlivet och näringslivet: Örjan Molander - Kalmar läns museum - Henrik Teleman - Virserums Konsthall, Helle Kvamme - YellowBox, Niklas Hellström - Howdy Partner, Maja Heuer - The Glass Factory, Nicholas Murigu - Solkustens Pilgrimer Consulting AB

Moderator: Gull-Britt Johansson, chef för bildningsförvaltningen, Landstinget i Kalmar län

12.00 Lunch med kulturinslag

13.00 Öppet hus med kulturmingel

15.00 Avslutning

Deltagandet i Tankesmedjan med kulturdebatt och kulturmingel är kostnadsfritt. Deltagare betalar endast för kaffe och lunch till en kostnad av 100 kronor. Kostnaden faktureras respektive deltagare/huvudman i efterhand, alternativt betalas avgiften på plats.

Sista anmälningsdag: Onsdagen den 7 november 2012. Anmälan
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar