torsdag 23 maj 2013

Makt i media

 Reaktor Sydost är ett regionalt resurscentrum för film och kommunikation riktat till unga som vi i Kalmar län har tillsammans med Kronoberg och Blekinge. De gör en massa spännande saker hela tiden och nu har de startat ännu ett fantastiskt projekt. Tack vare pengar från allmänna arvsfonden har det treåriga projektet Makt i media kört i igång. Det är en nyhetssajt på Internet där personer med funktionsnedsättningar arbetar med foto, film, radio, webb-tv, bloggar, reportage och krönikor på sin fritid. Redaktionen utgår från Karlskrona.
Syftet är att denna målgrupp ska få sin röst hörd i samhället och makt i media.  De funktionsnedsatta får möjlighet att bli sedda, hörda och lyssnade till av allmänheten genom att utöva olika medieformer och få resultaten publicerade via nyhetssajten. Det innebär även att de får göra avtryck i andra medier med sina nyheter.
Projektet bygger på delaktighet och inflytande och personer med funktionsnedsättningar är med och skapar och formar verksamheten, bland annat innehållet i nyhetssajten. Dessa nyheter ska nå allmänheten, oavsett om man har en funktionsnedsättning eller inte.
Som vanligt är jag oerhört stolt över våra kulturutövare! 

2 kommentarer:

  1. Tack för dina fina ord om Makt i Media! :)
    Caroline och Jenny

    SvaraRadera
  2. Det är ni mer än värda!
    Linda

    SvaraRadera