tisdag 18 maj 2010

CUF & McDonald står för samma sak!


Nu när CUF går omkring som clowner och skriker Fuck facket 4-ever visar de mer än någonsin hur historielös och ungdomsvidrig politik de för. Granskningen av McDonalds bekräftar nu det som flera av oss redan visste. De stjäl ungdomarnas övertidsersättning, tvingar dem att jobba gratis och säljer gammal mat! Samma respektlösa syn på ungdomar har CUF. De säljer ut ungdomar till lägsta lön utan anställningsskydd och trygghet samtidigt som de fullständigt trampar på facket, som är den rörelse som kämpat fram de unika rättigheter som vi i Sverige har för att påverka vårt arbetsliv. Är det den ungdomliga friheten som CUF står för? Att man måste slåss om arbeten genom att jobba för den lägsta lönen utan att ha några rättigheter? Vad säger Centerpartiet?

2 kommentarer:

 1. Mikael Gustafsson18 maj 2010 17:31

  Visste du då att ungdomar som kan skriva i sitt CV att de som har jobbat på Mcdonalds är i genomsnitt mindre arbetslösa än snittet på svenska arbetsmarknaden. Det är samma princip, om företag vet om att ungdomar är villiga att jobba för ett lägre precis för att sedan komma vidare så känner dem sig säkrare på att dem är drivna och motiverade. Att man vill jobba. Att Mcdonalds kör fult det tror jag dem flesta hade kunnat ana. Det betyder ju inte att det blir mindre värt att ha jobbat där.

  Det är väl bättre att dem får ha ett jobb än att dem sitter hemma och slappar och får mer pengar för det? Man ska ju vilja ha jobb, inte tvärt om.

  Facket? Fuck it säger jag,ca 50% av alla ungdomar är inte ens med i facket. Eftersom 25% av alla ungdomar inte har anställning så tror jag faktiskt att dem jobbar till en aning lägre lön än att inte jobbar alls. För vi i Cuf tror, nej vi vet att ungdomar vill jobba.

  Att slåss om arbeten? Kolla på Danmark, inget anställningsskydd men mycket lägre ungdomsarbetslöshet. Mikael Gustafsson, Cuf.

  http://www.mcdonalds.se/jobb2/sifo.html

  SvaraRadera
 2. Hej Mikael. Om man inte får pengar för ett jobb betyder väl det per definition att det är mindre värt?

  Om man tittar på siffrorna så är det dessutom inte 25 % av alla ungdomar som är arbetslösa. Det är 12,5 %. Om man ENBART tittar på ungdomar i arbetskraften så är tyvärr 24% av dem utan sysselsättning. Men den stora andelen ungdomar står utanför arbetskraften eftersom de studerar. Alltså är det fel och missledande att säga att 25 % av alla ungdomar saknar anställning.

  Om det är ni som ska leda Sverige i framtiden så känns det som att det är läge att flytta. Nu är ju den risken inte så stor eftersom Centern (med ungdomsförbund) är ett pajasparti med stor chans (ja, chans) att mista sina platser i riksdagen.

  Med vänliga hälsingar

  Johan

  SvaraRadera