fredag 14 maj 2010

Emmaboda äger!

Idag har Kaj Raving och jag fått en fantastisk dag serverad av Micke och Nicke i Emmaboda. Först fick vi se deras stora bibliotek som även inrymde en fin utställning. Bibliotekspersonalen berättade att på onsdagar är det gratis buss för alla som bor utanför Emmaboda så att de kan komma in till olika aktiviteter som anordnas, även på biblioteket som är öppet ända till nio. Mera sånt! Därefter fikade vi tillsammans med Greger från LO och UR-kraft när de satt och planerade för en studiecirkel. Det finns mycket som vi måste ändra på när det blir regeringsskifte. Inte minst ersättningsnivåerna och bedömningarna!

Efter en god lunch på Lilla pizzerian träffade vi flyktingsamordnaren Margareta Eriksson och Vasiliki Karastogianni. De berättade om det allmänna flyktingmottagandet och planeringen inför mottagandet av ensamkommande barn, något som Vänsterpartiet i Emmaboda har drivit hårt att få till stånd. Tyvärr har de börjat märka aktivitet hos högerextrema grupper.

Sist men långt ifrån minst besökte vi allaktivitetshuset Loket. Där har de lyckats att skapa en mötesplats för alla åldrar och alla kulturer och dessutom finns solparadiset Maritius där! 28 grader varmt, ljumma vindar, fågelkvitter,vågskvalp och fötterna djupt nere i mjuk sand! Vilken överraskning våra kamrater hade till oss. Tusen tack, den värmde!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar