torsdag 13 maj 2010

Normer och moralitet!

Om man bryter mot normer genom att vara homosexuell, transvetit eller en "hen" (varken man eller kvinna eller både och)så tycker de människor som vurmar för normer och "normalitet" att man är omoralisk. Om man däremot bryter normen att ett trevligt umgänge kräver alkoholhaltiga drycker, då är man en moralist! Om man dessutom bryter mot normen att mat ska bestå av kött vid alla tillfällen, då är man helt enkelt totalt hopplös, väldigt jobbig och provocerande!

Varför är normer så svåra att bryta?
Varför måste normerna råda hela tiden?
Varför kommer folk alltid i försvarsställning när man ifrågasätter normer?

Våga vägra normer för ett hälsosammare, friare och mer solidariskt samhälle!

PS.
Jag är varken flata, vegan eller medlem i IOGT men jag ser och motverkar gärna dåliga strukturer.

4 kommentarer:

 1. Mowgli håller med om att det finns alldels för mycket som håller oss tillbaka av rädsla för att bryta mot det alltområdande.

  SvaraRadera
 2. Vackert skrivet! Normkritiskt tänkande mår samhället bra av. Ingrid

  SvaraRadera
 3. Så sant så sant...
  Fast vi är några stycken som dagligen gör vad vi kan, genom att spotta i glaset, tacka nej till flintasteken samt slår våra klacklösa hälar i taket dit det ibland kan vara högt ;-)

  SvaraRadera
 4. Varför skriver du inte om attentatet på Uppsala Universitet mot Lars Vilks och den svenska grundlagsskyddade yttrandefriheten.
  Du skriver här på din blogg att du är rebell och en rastlös demonstrant för rättvisa.
  Du frågar också "varför kommer folk alltid i försvarsställning när man ifrågsatter normer.
  Lars Vilks ifrågasätter islams normer gällande Muhamed - varför stödjer du inte Lars Vilks i denna hans kamp för yttrandefriheten genom ett inlägg på din blogg för att visa att du inte accepterar den islamistiska aggretionen mot oss svenskar och våra fri och rättigheter - vågar du inte eller är är det i överenstämmelse med vad ditt parti i lönndom står för.
  Ja, du måste givetvis vara PK för att passa in bland övrigt politkerpack, det är då fan inte ett uns av rebell i dig, bara en krypande, fjäskande vänsterfjola.

  SvaraRadera