måndag 3 maj 2010

Valborg, 1a Maj och Agenda

Valborgskvällen tillbringade jag som vanligt med att nattvandra. Det var rätt lugnt i år och vi var många vuxna ute, vi nattvandrare socialen och polisen. En 20åring kokm fram opch berättade att han tycket att det var så bra att vi fanns och han höll själv öga på en trettonårig tjej som han kände. Han skulle ringa efter hennes föräldrar när klockan blev elva. Han berättade att han själv hade däckat när han var 14 och legat hela natten i en buske. Då hade han behövt att någon hade ringt till hans föräldrar. Det känns bra att ungdomarna uppskattar vår närvaro

1a Maj firade jag i Kalmar och det var riktigt trevligt trots att musiken i tåget uteblev. Vi skrek desto mer, Ropen skalla, tänder åt alla! Internationell solidaritet, arbetarklassens kampenhet! Med flera längre och vitsigare slagord som jag tyvärr inte har i huvudet. Efter eldiga tal av Emmy Axelsson, Kaj Raving och Marianne Ericsson fick vi höra en härlig trubadur från Öland, Kim Stranne och jag var tvungen att köpa hans skivor.

Agenda igår visade ju tydligt att Anders Borg bara svamlar! han hade inget försvar till sin kassa budget och inga förklaringar på Thomas Östros´frågor. Hur kan en finansminisiter få vara så dålig??

Röd-grön valseger är ett måste!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar