tisdag 2 mars 2010

Hårda toner från moderat -Johan igen!

Tillbaka till vår tidningsdebatt. Jämlikhet och jämställdhet är inget som man någonsin kan bli helt färdig med. Det kommer alltid att finnas utvecklingsmöjligheter inom dessa områden, särskilt om landet styrs av en borgerlig regering som gör allt för att öka klyftan mellan människor. Klasskillnaderna finns och ökar och varken det eller det patriarkala samhället är något man kan lyckas med att få bort på fyra år!

Jag besökte barnkliniken i Västervik förra veckan och fick träffa den kompetenta personal som jobbar där. Alla sjuksköterskor har hög kompetens och de har barnsköterskor istället för undersköterskor. All personal är särskilt utbildade på barnsjukdomar och barns särskilda situation. Huvuddelen av de 1 200 årliga akuta besöken av barn i Västervik tas emot av barn- och ungdomskliniken. Under kvällstid och helger är det den vanliga akuten som tar emot. Då finns det alltid en barnläkare tillgänglig via jouren.

Dessutom är akutmottagningen vid Västerviks sjukhus under ombyggnad. I ritningarna finns det en särskild enhet för barn. Planen är att det ska tillskapas ett anpassat väntrum för barn, ett särskilt undersökningsrum och en egen expedition. Omhändertagandet ska vara barnvänligt. Det finns även en akut för barn med psykiska problem i Västervik.

Jag känner mig trygg över att alla barn blir bra och jämlikt behandlade i Västervik och bättre kommer det att bli när utbyggnaden är klar. Den utbyggnaden är det vi i majoriteten som har sett till att den förverkligas, medan moderaterna däremot har velat sälja ut sjukhuset. Hur jämlikt hade det varit? Var det med barnens bästa för ögonen som en utförsäljning önskades av moderaterna?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar