måndag 22 mars 2010

Skola för alla???

Fick höra idag hur skrämmande det kan gå till på en skola. Jag undrar om det kan vara så på alla gymnasieskolor eller om det faktiskt skiljer sig åt när det är en friskola?

På CIS i Kalmar är studentbalen i alla fall inte tillgänglig för alla. Där har det bestämts att de ska åka till Borgholms slottsruin med mat från Heléne & Jörgens, nu ligger budet på 850 kronor men det är inte säkert att det stoppar där. Detta är bara för maten, sen är det 700 för studentmössan och hur mycket som helst på kläder, frisyrer och annat. Men inte nog med det. Som om dessa utgifter inte räckte är lärarna på CIS dessutom vana att bli bjudna, så föräldrarna måste betala för lärarna också om de ska med! Det har jag i alla fall aldrig hört vara kutym i en kommunal skola. Tjänar lärarna på friskolorna så dåligt att de inte kan betala sin middag själva?

Är detta en gymnasieskola för alla?? Vi får hoppas att ingen av föräldrarna tillhör den växande skaran av arbetslösa eller utförsäkrade för då blir det inget studentfirande för deras barn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar