måndag 29 mars 2010

Större möjligheter för äldre och barn

I Fagersta höll Lars Ohly ett bra tal där han verkligen visar Vänsterpartiets goda politik som stämmer med mitt tidigare inlägg. Vi vill satsa på välfärden ordentligt. De äldre genom att inrätta centrum för utvecklingen av äldreomsorgen där det ska både forskas och bedrivas kommunal äldreomsorg.

De fattiga barnen är ett annat mycket viktigt område. Dessa barn är barn till utländska föräldrar, barn i storstädernas förorter och barn till ensamstående. Klyftan är tydlig och ökar med borgarnas politik. Den ökar mellan utländska och svenska barn, barn till ensamstående och sammanboende föräldrar, barn i de fattiga och rika familjerna och mellan fattiga och rika stadsdelar och kommuner. Det är en skam att ett så rikt land som Sverige inte förmår att ge alla barn samma förutsättningar. Detta är inte bara en mänsklig katastrof utan i framtiden även en ekonomisk.

Vänsterpartiet anser att jobbsatsningar är nödvändiga liksom att satsa på höjda bostadsbidrag för ensamstående föräldrar och höjt underhållsstöd. Idag ligger det på futtiga 1200 kronor! Likvärdiga och bra skolor, billiga och tillgängliga fritidsaktiviteter krävs också för att ge dessa familjer och barn en möjlig chans. Vi kan aldrig tolerera att nästan 12% av Sveriges barn är fattiga!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar