söndag 20 maj 2012

Var är demokratin och solidariteten?

Ännu ett euro-land i kris. Massor av människor blir arbetslösa, vräks och hungrar i Grekland och Spanien. Men i Europaparlamentet och i svenska media pratas det om att folken är lata skattesmitare och nu måste de betala. Proteströrelserna liksom det ökade stödet för vänsterpartier beskrivs som extremism, utan analys av vad som verkligen har hänt och vilka följder det blir. Det är inte systemet som kan vara fel, det måste vara folken i dessa länder!

Till och med förre chefekonomen på internationella valutafonden Kenneth Rogoff anser att hela iden om euro som gemensam valuta var helt idiotisk, att politikerna inte har varit ärliga och talat om att det innebär en mycket stark och central politisk styrning. Att inte våga diskutera systemfelen utan sticka huvudet i sanden och låta den enskilda individen få betala för krisen är fegt!

Det behövs riktiga diskussioner kring demokrati,avregleringen av bank- och finansmarknaden, av de stora skattesmitarna, spekulationen och avsaknaden av riktiga investeringar. Det behövs diskutera bättre lösningar än hårda nedskärningar, privatiseringar och minskandet av arbetsrätten! Det behövs mer solidaritet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar